sâmbătă, 11 aprilie 2015

Fardurile potrivite in functie de culorile ochilor

   Fardurile ne pot fi cele mai bune prietene sau cele mai aprice inamice. In principiu, pentru ca ele sa accentueze trasaturile frumoase ale fetei trebuie sa tinem cont de armonia culorilor, combinand culori compementare. Culorile alese pentru ochi, pometi si buze trebuie sa creeze o armonie totala ce vine in completarea tinutei noastre.

   Cu atatea variante ce se gasesc pe piata, alegerea fardurilor potrivite poate fi o decizie foarte grea, iar pentru a nu arunca bani pe produse scumpe si inutile am conturat cateva recomandari:


1# Farduri potrivite pentru ochi verzi

 

 






   Tinand cont de nuanta ochilor tai verzi, poti opta pentru tonuri de mov, lila, corai, maro roscat, maron, roz auriu, galben auriu, roz bej, rosu violet, piersica, verde oliv, bejuri, auriu, kaki  sau caramel.

    Daca vrei sa porti fard verde, nu este interzis insa trebuie sa fii atenta sa neutralizezi culoarea irisului de culoarea fardului conturand linia genelor cu un eyeliner gri, negru, maro, albastru deschis sau mov inchis.

   Pentru a accentua nuanta irisului, cele mai recomandate nuante pentru ochii verzi sunt derivate din culoarea complementara – rosu. Prin urmare vei arata uimitor in nuante metalice aramii, maro roscat, sau corai si va trebui sa eviti culori precum gri sau albastru.


2# Farduri potrivite pentru ochi caprui

 

 

 

 

 

 

    Pentru a-ti pune in evidenta ochii caprui, nuantele recomandate sunt  piersica, galben auriu, vanilie bej, gri argintiu, tonurile de maro, pruna si mov, verde, menta, kaki, turcoaz si albastru.

    Poti surprinde irizatiile ochilor tai caprui neutralizand culoarea ochilor si separand-o de cea a fardurilor prin sublinierea genelor cu un contur de ochi de culoare maron, negru sau gri. Daca esti fericita posesoare a unor ochi caprui cu irizatii galbene-aurii, poti accentua frumusetea ochilor conturandu-i cu o linie neagra.


3# Farduri potrivite pentru ochi albastri

 







   Nuantele recomandate pentru machiajul ochilor albastri sunt in primul rand cele derivate din nuanta complementara – portocaliu. Totusi, ochilor albastri le sta bine si cu fardurile in nuanţe de auriu,  roz auriu, rosu-violet, roz-bej, orange, argintiu, gri-albastrui, burgundia, maro roscat, bronz si negru.

   Daca vrei sa porti fard albastru, trebuie sa neutralizezi culoarea irisului, separand cele doua tuse de culoare prin sublinirea genelor cu o linie subtire de gri, negru, maro, albastru inchis sau mov inchis.

  Acum ca stim/ne-am amintit ce culori de farduri alegem in functie de nuanta ochilor, cu siguranta nu vor mai exista momente de incertitudine in alegerea fardurilor potrivite si vom face mereu alegerea corecta.

   Nu uita ca pentru un machiaj corect fardul de pleoape baza trebuie corelat cu nuanta tenului si cu blush-ul, iar fardul de pleoape accent trebuie corelat cu nuanta tenului si irisului.

Sper ca va fost de folos aceasta postare!

 

Pentru pareri sau recomandari, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu in sectiunea de mai jos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu