duminică, 22 februarie 2015

Chiftele de ton

  Nu stiu daca am mai mentionat pana acum ca imi place sa gatesc, nu pentru ca as fi o gurmanda (ceea ce si sunt), cat pentru expresia fericita de pe chipul celor dragi atunci cand mananca ce gatesc si le place.
  Asa ca iata o reteta pe care eu o fac destul de des pentru ca este usor de facut si foarte gustoasa.

  Ingrediete:
  2 conserve de ton in ulei
  10 g pesmet
  1 ceapa mare
  2 oua
  1 legatura patrunjel/ patrunjel maruntit
  sare si piper
  faina de grau pentru tapetat

  1. Tonul se scurge foarte bine de ulei si se sfaramiteaza cu o furculita; ceapa se caleste pana se inmoaie, dupa care se amesteca impreuna cu tonul si celelalte ingrediente in castron.
  2. Cu mana umeda se formeaza chiftelele si se tapeteaza cu faina.
  3. Chiftelele se prajesc in ulei incins, la foc mic, pentru a nu se arde.
  4. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul si sunt gata de mancat.





  Chiftelele de ton se pot servi atat calde, cat si reci.

  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu