joi, 16 aprilie 2015

Rutina mea de ingrijire a parului

   Datorita vopsirilor repetate, a lungimii lui, dar si a factorilor externi, parul meu necesita o ingrijire deosebita, pe care incerc sa i-o acord macar in weekend. Asta inseamna o curatare adecvata pentru ca parul sa poata absorbi toate substantele nutritive si o hidratare intensa pentru n aspect sanatos.

   1# Hidratare. Aplic o masca hidratanta pe lungimea parului si la varfuri, infasor parul cu un prosop si o las sa actioneze 2-3 ore. In ultima vreme am preferat sa merg pe un amestec de doua uleiuri: masline si ricin pentru ca am constatat un rezultat imbucurator si am continuat asa. Pe viitor vreau sa mai schimb masca pentru ca deja o utilizez de ceva vreme si nu vreau ca parul sa se obisnuiasca cu ea si cred ca voi opta pentru o masca cu ulei de masline si zat de cafea, despre care am citit recent si care mi se pare interesanta.

   2# Spalare. Pentru spalare folosesc doua tipuri de sampoane: Head & Shoulders pentru radacini si John Frieda Full Repair/ Pantene pentru varfuri. Head & Shoulders este un sampon care mie-mi prieste foarte bine, elimina impuritatile si cu siguranta tine matreata la distanta, dar este agresiv pentru varfuri. Am sesizat in timp ca daca folosesc Head & Shoulders pe intreaga lungime a parului, varfurile devin casante si despicate. Astfel, desi radacinile cresteau cu spor, lungimea parului meu ramanea aceeasi. Celelalte doua sampoane pe care le folosesc pentru varfuri sunt mai putin agresive, ba mai mult se adreseaza parului vopsit sau degradat. De asemenea, am incercat sa le folosesc individual la spalarea intregii lungimi a parului, dar dupa o saptamana, maxim doua, ma trezeam cu o mandrete de matreata care nu face cinste nimanui. Astfel am ajuns la aceasta formula, optima pentru parul meu.



   3# Aplicarea balsamului. Eu folosesc balsam pentru ca descurca parul si imi vine mai usor sa-l pieptan. In ultima perioada am folosit balsamurile de la Elvive de la Loreal/ Elseve si am fost multumita, deoarece miros bine si descurca parul la fel de bine.

   4# Clatirea adecvata a parului este, de asemenea, foarte importanta, iar pentru stralucire aplic un ultim jet de apa rece. O varianta foarte buna care acorda stralucire parului si imbunatateste sanatatea acestuia este clatirea cu otet, pe care am incercat-o si eu, dar optez mai rar pentru ea pentru ca nu-mi place mirosul.

   4# Hidratarea si protectia finala. Vara incerc sa evit urcatorul de par pe cat posibil, dar iarna nu am ce sa fac, asa ca inainte de a-mi usca parul si a-l indreta, il dau cu spray pentru protectie termica (Trend It Up de la Balea -Dm) si cu ulei hidratant (Supreme Oils de la Avon).



   Aceasta este rutina mea de ingrijire a parului, realizata pe baza experientelor mele si a tipului meu de par.

Sper ca v-a fost de folos postare!


Care este rutina ta de ingrijire a parului?

Un comentariu: