vineri, 13 martie 2015

10 Metode de a Combate Stresul



   In ziua de astazi stresul este foarte comun si poate fi cauza unor probleme de natura fizica, cat si psihica. Cauzele care stau la baza stresului sunt dintre cele mai diverse: banii, sanatate, relatiile, alimentatia necorespunzatoare si lista poate continua. Multi dintre noi experimenteaza aceste cauze de stres in fiecare zi, incat nu e de mirare ca ajungem sa nu ne bucuram de viata.
Cu adevarat interesant este cum reusim sa tinem sub control stresul, fara a depune prea mult efort si fara a aloca foarte mult timp acestui fapt.

1. Ofera un sarut sau o imbratisare cuiva drag 

   Cu siguranta cu totii ne simtit mai bine cand avem suportul celor din jur, dar si mai placut este atunci cand oferim afectiune si sprijin celor dragi.  Simplul fapt ca stii ca cineva este mereu acolo cand ai nevoie de el reduce nivelul de stres, in plus exista studii care  au aratat ca imbratisarile repetate reduc presiunea arteriala.


2. Ingrijeste un animalut


   Personal, nu-mi imaginez viata fara un animal de companie care sa te intampine cand vii acasa. Dupa parerea mea este cea mai simpla si cea mai frumoasa metoda de a uita de toate grijile cotidiene. Oricat de grea ar fi fost ziua ta, un animal de companie iti poate aduce zambetul pe buze sau putina liniste. Eu prefer cateii, pentru ca interactionezi mai mult cu el si  dezvolta o personalitate, care tot specialistii spun ca se aseamana cu cea a stapanilor. Totusi, sunt sigura ca orice alt animal iti poate oferi momente placute.

3. Bea un ceai


   In general, sunt recomandate ceaiuri precum ceaiul de musetel sau de tei, recunoscute pentru efectele lor calmante. Acestea te ajuta sa-ti relaxezi muschii si te desprinzi de tot stresul cotidian. Recunosc, pentru mine functioneaza orice tip de ceai si in timpul iernii este nelipsit din dieta mea zilnica.

4. Citeste o carte


   Sunt atatea motive pentru care trebuie sa citim, printre care faptul ca dezvolta imaginatia, imbogateste vocabularul, dezvolta capacitatea cognitiva si nu in ultimul rand, ne ajuta sa tinem stresul sub control. Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand citesc montez o intreaga piesa de teatru in imaginatia mea, de la decor pana la aspectul personajelor si vestimentatie, ceea ce ma ajuta sa ma detasez de lumea care ma inconjoara, atat de tare incat uneori pierd statia de metrou la care trebuie sa cobor.

5. Fa un gest frumos


   Eu sunt de parere ca gesturile frumoase pe care le facem...le facem in primul rand pentru a ne face pe noi sa ne simtit mai bine si a ne creste stima de sine si abia apoi, spre bucuria celorlalti. In acest fel putem echilibra stresul cu sentimentul de bine, oferind bunatate in jurul nostru. Asa ca... haideti sa facem mai mult bine in jurul nostru! 

6. Trage un pui de somn


   Sunt atat de multe lucruri de facut intr-un timp atat de scurt. Dar eu sunt de principiul ca daca nu-mi place sa fac un lucru, sa-l fac bine din prima, sa nu fie necesar sa-l faci si a doua oara, iar o minte obosita va da gres si se va stresa mai des. Din acest motiv, un somn bun va fi intotdeauna de ajutor in lupta impotriva stresului.

7.  Zambeste


   Recent am vazut un documentar despre corelatia zambet-stare interioara, in care se demonstra ca relatia cauza- efect, in acest caz se inverseaza. Stim deja faptul ca zambim atunci cand suntem fericiti, ceea ce nu stiam este faptul ca daca zambim, chiar si fara motiv, ne inducem o stare de bine. Va provoc sa faceti acest experiment si  sa il folositi in lupta cu stresul.

8. Asculta muzica si danseaza


   Muzica este o buna metoda de a te relaxa si de a uita de ceea ce te inconjoara si de ce nu, putin dans, pe muzica care iti place ajuta nu strica, indiferent de siuatie.

9.  Mananca ciocolata neagra


   Ciocolata neagra activeaza hormonii fericirii, inducand o stare de bine si reducand stresul. Pentru ca efectele sa fie maxime este important ca procentul de cacao sa fie unul ridicat.

10. Aromaterapia


   Anumite arome au proprietatea de a reduce nivelul de stres. Printre acestea se numara lavanda, pe care o puteti folosi sub forma de uleiuri aromatice pentru baie, car si ca odorizante de camera.


Sper ca v-a facut placere aceasta postare!

 Astept comentariiloe voastre in sectiunea de mai jos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu