joi, 5 martie 2015

5 Beneficii ale ceaiului verde asupra sanatatii si frumusetii

  
   Ce poate fi mai relaxant ca o ceasca mare de ceai, savurat la sfarsitul unei zile lungi de munca?! Ceaiul verde face parte din rutina mea si vreau sa cred ca este unul din trucurile mele de a ma mentine in forma si sanatoasa. 

  Cercetarile stiintifice atesta proprietatile deosebite ale ceaiului verde si confirma beneficiile pe care consumul de ceai verde le aduce in viata noastra atat la nivel fizic, cât si mental sau spiritual. 

   Mod de preparare

 

   Ingrediente necesare: Ceaiul verde poate fi consumat atat cald, cat si rece, fiind in aceeasi masura bautura ideala pentru orice zi. Pentru a savura o cana perfecta de ceai verde sunt necesare ingrediente 100% naturale: apa si frunze de ceai verde.

   In acest sens, este important sa se respecte urmatorii pasi: apa folosita trebuie sa fie pura pentru a contine suficient oxigen. Apa se fierbe moderat la ibric, in asa fel încat origenul sa nu fie eliberat in totalitate.  Magia începe imediat abia dupa ce ati turnat apa calda peste frunzele sau plicul de ceai verde. Pentru a permite eliberarea completă a antioxidanţilor, lăsaţi ceaiul verde la infuzat aproximativ trei minute.

   Daca este consumat pentru prima data, ceaiul poate fi lasat la infuzat pentru 10-15 secunde, urmand ca perioada de infuzare sa creasca gradual.

   In mod traditional, ceaiul verde este consumat fara adaos de zahar sau lapte, pentru a-i savura gustul bogat. 

   5 Beneficii ale ceaiului verde asupra sanatatii si frumusetii 

 

   1. Ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange.

 

  2. Cercetarile au aratat ca polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbtiei grasimii in sange si prin urmare, la scaderea colesterolului, conducand astfel la reducerea greutatii corporale.

 

  3. Ceaiul verde ajuta la imbunatatirea tonusului psihic, creand o stare generala de bine care se va reflecta in indeplinirea cu succes a provocarilor de zi cu zi.

 

  4. Cofeina din ceaiul verde actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cofeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet in organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj, intrucat starea de bine, de revitalizare, pe care o induce in organism, se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea.

 

  5. De asemenea, acest tip de cofeina ajuta la activarea metabolismului si a sistemului digestiv si contribuie la purificarea organismului de toxine

 

Sper ca ati gasit acest articol folositor si daca da, va mai astept in vizita!


2 comentarii:

  1. Great post! I really like green tea and it's benefits. I'm following you now on g+ and bloglovin. Checkout my blog and if you like it follow me too. Let's keep in touch! :D

    http://perlasancheza.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you for visiting my Blog! ^^
    I like your Blog and I will follow you, too!

    RăspundețiȘtergere