sâmbătă, 9 mai 2015

Efectele benefice ale consumului de stafide

Stafidele sunt poate unele dintre cele mai la indemana fructe uscate si unele dintre cele mai sanatoase, proprietatile lor fiind cunoscute inca din antichitate, cand erau foarte apreciate, fiind oferite la schimb pentru a obtine diverse alte alimente sau obiecte.





Datorita proprietatilor benefice pentru organism, stafidele au ajuns in ultimii ani cele mai vandute fructe uscate. Stafidele contin glucoza, fructoza, vitamine (in special B-uri), fibre, minerale (calciu, magneziu, fier, cupru) etc.

Datorita continutului ridicat de fructoza si glucoza, stafidele pot fi consumate in locul dulciurilor procesate. Aceste fructe uscate ofera energie organismului si senzatia de satietate pentru o lunga perioada de timp, deoarece ajuta la absorbtia vitaminelor, a elementelor nutritive si a proteinelor in corp.

Stafidele ajuta digestia, deoarece contin fibre care absorb apa, astfel au un efect laxativ, si trateaza constipatia. Totodata,  cantitatea mare de potasiu previne retentia de lichide, fluidizeaza sangele si ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

De asemenea, consumul de stafide ajuta activitatea de la nivelul tractului gastro-intestinal si astfel  organismul elimina mai repede toxinele din sistemul sau. In acest fel se pot preveni multe boli grave cum sunt cele de inima, rinichi, artrita si altele.

Aceste fructe ajuta la combaterea anemiei, normalizarea sistemului nervos, la intarirea sistemului cardiovascular, si cresterea imunitatii.

Datorita continutului ridicat de calciu, stafidele  sunt bune pentru mentinerea sanatatii sistemului osos; ajuta in mod special in mentinerea sanatatii dintilor si a oaselor.

Totusi, trebuie consumate cu atentie, deoarece datorita continutului ridicat de vitamina B, ele pot ingrasa, fiind indicate persoanelor care doresc sa castige in greutate.


Daca aveti intrebari sau sugestii, va astept cu un comentariu in sectiunea de mai jos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu