sâmbătă, 18 aprilie 2015

Batoanele de cereale: sanatate sau iluzie?





Nu eram foarte hotarata daca sa scriu acest articol..insa am luat decizia de  a-mi spune parerea si cu ocazia aceasta poate o aflu si pe a voastra, despre batoanele de cereale. 

Ele reprezinta o solutie rapida si la indemana ca si gustare in zilele pline, cand nu ai timp sa te asezi la masa si sa mananci linistita. 

Astfel, sunt utilizate de catre tot mai multi oameni ocupati, in speranta ca tin locul unei mese si ca aduc aportul de nutrienti pe care l-ar aduce in mod normal o masa sanatoasa.

Dar ceea ce inainte erau suplimente alimentare pentru sportivi, inlocuiesc acum mesele oamenilor obisnuiti, de la studenti la oameni de birou si persoane care au mare grija de sanatatea lor, fiind prezentate ca pe un must-have daca vrei sa ai o sanatate de invidiat si sa iti tii greutatea sub control.

Unele batoane furnizeaza ceea ce promit, in timp ce altele doar creaza iluzia unei mese sanatoase. Putem sa nu ne lasam pacalite daca citim informatiile de pe ambalaj pentru a afla exact la ce sa ne asteptam.

Consultand lista de ingredienta ale unui baton poti observa usor ca nu este atat de plin de substante nutritive cum credeai, ci mai degraba de vitamina B si multe calorii.  Datorita adaosului mare de zahar nu exista mare diferenta intre batonul tau de cereale si o gustare dulce obisnuita. Astfel, daca nu esti atenta, iti bombardezi organismul cu multe calorii, crezand ca-i faci o mare favoare corpului tau cu fiecare inghititura pe care o iei, cand de fapt lucrurile nu stau chiar asa. Important este sa fim informate cu privire la ceea ce mancam, pentru ca piata este foarte variata, plina de produse "rele", iar cand nu avem alta solutie e bine sa alegem "raul" cel mai mic.

Nu cred ca un baton de cereale este o solutie atat de rea ca si gustare in conditiile in care esti pe fuga si chiar nu ai alta varianta sa iei masa. Consumat cu moderatie nu poate dauna, si de asemenea,  nu trebuie sa inlocuiasca definitiv mesele unei zile si ar fi bine ca langa sa mai adaugam si un fruct.

 De regula consum astfel de gustari in timpul saptamanii, dimineata, la micul-dejun sau uneori si ca gustare in timpul zilei si nu cred ca am sa renunt definitiv la ele. Cu toate ca nu-mi ofera marea cu sarea din punct de vedere nutritional, tin foamea la distanta  si imi dau energie si ca sa echilibrez balanta, pe langa batonul de cereale incerc sa mai adaug si cate un mar.

Sper ca v-a fost de folos aceasta postare!

 

Voi ce parere aveti despre batoanele de cereale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu