sâmbătă, 4 aprilie 2015

Reteta: Cookies cu cacao si fulgi de ciocolata

   Dragele mele, in seara aceasta va voi prezenta o reteta de cookies pe care eu o fac si-mi place foarte mult. Pana sa ajung la ea am incercat si alte retete, care s-au soldat de fiecare data cu un mareee esec. Este foarte usor de realizat, cu ingrediente putine si intr-un timp scur, iar rezultatul este "nesimtit" de bun :)

Pentru preparare vei avea nevoie de:

200g unt
150g zahar
1 ou
275 g faina
75 g cacao
100 g fulgi de cacao/ o ciocolata maruntita

1. Se freaca untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Acest lucru se poate face si cu o lingura de lemn, dar este mai usor cu mixerul.

2. Se adauga oul si se omogenizeaza cu restul compozitiei, la fel cu mixerul.

3. Se adauga faina, cacao si ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza o pasta suficient de groasa, astfel incat se pot forma cocolease in mana fara a se lipi. In cazul in care compozitia vi se pare prea groasa, puteti adauga putin lapte.

4. Se pune hartie de gatit pe o tava in care se pun mingiutele formate, usor aplatizate si se adauga cate o bucatica de ciocolata pe fiecare mingiuta (optional)

5. Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 250 de grade celsius pentru 10 min.

  Fursecurile ies usor crocante la exterior si moi in interior...o nebunie. Pot fi realizate si fara cacao, cu fructe confiate, adaugate diferite esente...in functie de preferinte.



 

 

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu