sâmbătă, 25 aprilie 2015

Cum prevenim imbatranirea pielii odata cu trecerea timpului?!



Înțelepciunea vine odată cu înaintarea în vârstă, dar nu același lucru se întâmplă și cu frumusețea și prospețimea pielii noastre. Cu cât mai multe primăveri adaugate la portofoliul propriu cu atât mai greu de menținut o piele tânără și frumoasă. Din acest motiv este bine să prevenim îmbătrânirea prematură a pielii și să luăm câteva măsuri ușoare ce ne vor ajuta la menținerea prospețimii ei, până nu este prea târziu.

1# Soarele accelerează îmbătrânirea pielii din cauza razelor UV care sunt agresive cu celulele epiteliale. Indiferent de vârstă, protecția solară este foarte importantă pentru a preveni îmbătrânirea pielii. Astfel, protecția solară trebuie introdusă în rutina zilnică a oricărei persoane și trebuie evitată pe cât mai mult posibil expunerea la soare în orele de vârf, când razele UV sunt foarte puternice.

2# Pielea are nevoie de mai multă hidratare odată cu înaintarea în vârstă datorită faptului că celulele ei nu mai păstrează apă la fel, iar celulele sebacee nu mai secretă la fel de mult sebum ca în tinerețe, rezultatul fiind o piele mai uscată. Astfel, trebuie să venim în ajutorul ei prin dușuri dese și scurte cu apă nu foarte fierbinte, deoarece apa fierbinte îndepărtează uleiul natural al corpului și este mai greu de reprodus ceva ce a fost eliminat, decât să întreținem ceva ce deja există.

3# Renunță la fumat acum pentru o piele frumoasă pe timp îndelungat! Fumatul nu doar că este nociv pentru sănătate, dar îmbătrânește și pielea, din cauza consecințelor sale asupra stratului de colagen al aceteia, fapt ce va avea ca rezultat o piele îmbătrânită și mai multe riduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu